YouTube testira skrivanje broja dislike-a na videima

YouTube eksperimentiše sa novim dizajnom platforme u kojem se neće prikazivati broj dislike oznaka ispod videa. Iako će broj ljudi koji su video zapise označili opcijom "ne sviđa mi se" biti sakriven za javnost, kreatori videa će ipak imati pristup ovim podacima. 

Video platforma koja je u vlasnišvu Google-a godinama omogućava korisnicima da ocenjuju video zapise koristeći opcije "sviđa mi se" (like) ili "ne sviđa mi se" (dislike). Nedavno su iz rukovodstva odlučili da isprobaju neprikazivanje oznaka "ne sviđa mi se" zbog poruka kreatora koji tvrde da ova opcija služi kao sredstvo za "maltretiranje" pojedinih YouTube korisnika. 

YouTube je u utorak objavio da je pokrenuo "mali eksperiment" kako bi testirao nekoliko novih vrsta dizajna koji ne pokazuju broj javnih "nesviđanja". To je usledilo kao odgovor na povratne informacije o samoj dobrobiti korisnika i moguće organizovano i ciljano negativno označavanje određenih video zapisa. 

"Ako ste deo ovog malog eksperimenta, možda ćete uočiti jedan od ovih dizajna u narednim nedeljama", najavili su iz YouTube-a na zvaničnom Twitter profilu. Kreatori na YouTube-u će i dalje će moći da vide broj oznaka like i dislike u okviru YouTube Studio platforme. 

Korisnici koji su uključeni u testiranje i dalje će moći da "lajkuju" ili "dislajkuju" videozapise kako bi "podelili povratne informacije sa kreatorima" i pomogli u informisanju o preporukama koje vide na YouTube-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.