Among Us potvrđen za PlayStation

Iako mu je kritika bila naklonjena, što dokazuje i prosečna ocena od 85 posto za verziju za PC prema Metacriticu, Among Us je strpljivo čekao dve godine kada se dogodila eksplozija neviđenih razmera. Naime, usled globalne pandemije i sve većeg potražnje za zabavom unutar četiri zida, streamer Sodapoppin je u julu 2020. počeo aktivno da streamuje igranje ovog skrivenog dragulja i postigao ogromnu gledanost, a njegov primer počeli su da slede i njegove kolege, pa je Among Us rapidno dobijao na popularnosti. Već u septembru su video zapisi iz igre na YouTube-u dosegli četiri milijarde pregleda, dok je samo na TikToku mesec kasnije ta brojka narasla na 13 milijardi.

S obzirom da je igra u verziji za pametne telefone besplatna, logično je kako se oko te platforme okuplja i najveći broj igrača, pa je u septembru premašeno 100 miliona preuzimanja, dok je broj igrača koji je igraju u određenom trenutku skočio sa 1,5 miliona na 3,8 miliona, a usled te navale se besplatni Amazon-ov server počeo konstantno rušiti zbog čega je razvojni tim Innersloth morao ubrzano da radi na doradama i poboljšanju infrastrukture. Prema proceni, Among Us je u studenom okupljao oko 500 miliona igrača, od čega je free-to-play verziju za pametne telefone igralo njih čak 97 posto.

Iako su nešto ranije već počeli raditi na nastavku, autori su početkom jeseni objavili kako od njega odustaju i da će se fokusirati na poboljšanja postojeće igre, a među istima je i dovođenje na dodatne platforme. Tako je već krajem 2020. Among Us objavljen za Nintendo Switch i tom prilikom su najavljene verzije za Xbox One i Xbox Series X/S, a prema svežoj objavi na Twitter-u, Among Us će do konca godine stići i na Sony-jeve konzole, PlayStation 4 i PlayStation 5. Sve najavljene verzije će kao i postojeće podržavati međuplatformsko povezivanje, a verzije za PlayStation će dobiti i dodatne kozmetičke predmete na temu popularnog serijala Ratchet & Clank. Naravno, izuzev verzije za Android i iOS, na svim ostalim platformama je Among Us potrebno kupiti, ali cena stvarno nije prepreka da to napravite - samo 3,99 evra na Steamu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.