Facebook želi da pročitate članak pre nego što ga podelite


Prema objavi Facebook Newsroom-a na Twitter-u, kompanija će, testirati pojavljivanje skočnog prozora koji se pojavljuje ako korisnik želi da podeli članak kojeg nije ni otvorio.

Naime, popup prozor će upozoriti korisnika da deli neotvoreni članak, a nečitanje njegovog sadržaja, kako navode iz Facebook-a, može dovesti do propuštanja ključnih činjenica. Uprkos tome, biće ponuđena i opcija da se članak poseli bez čitanja, pa tako niko neće biti zakinut.

Uvođenje ovakvog popup prozora, zapravo ni nije toliko čudno. Facebook je od početka pandemije korona virusa pogođen pandemijom dezinformacija, a prema izveštaju BuzzFeed News-a, kompanija je tokom američkih predsedničkih izbora zabeležila i porast trendova poticanja nasilja.

Prošlog leta je i Twitter započeo testiranje sličnog popup prozora koji se pojavljuje ako korisnik retweetuje članak koji nije otvorio. Iz Twitter-a su tada rekla da će im to pomoći u u promovisanju informirane rasprave, a rezultati testiranja kažu da su ljudi nakon pojavljivanja popup prostora, čak 40 posto češće otvarali članke.
Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.