Gmail omogućava slanje slika direktno na Google Photos


Google uvodi novu opciju u svoju Gmail aplikaciju, koja će vam omogućiti direktno slanje fotografija iz attachmenta u emailovima na Google fotografije (Google Photos).

To znači da više nećete trebati da ručno preuzimate datoteke na uređaj a tek potom ih skladištite na Google-ov servis za skladištenje fotografija, što će vam poprilično olakšati i ubrzati rad sa slikovnim datotekama u e-mailovima.

Na žalost, ovo za sada ima i neka glupa ograničenja, pa slike koje želite iz attachmenta maila stavljati na Google Photos moraju biti isključivo u JPEG formatu, ali nadamo se da će nova funkcija uskoro podržavati i druge formate slika.

Uglavnom, kada u svojoj Gmail aplikaciji dobijete mail sa nekom zanimljivom fotkom koju želite da prebacite u Google fotografije, u gornjem desnom uglu će vam se pojaviti nova opcija "Save to Photos", pa ćete je jednim klikom skladištiti u Fotografije.

Google kaže da će opcija Save to Photos biti dostupna svim korisnicima, ali u trenutku pisanja ovog teksta još je nismo dobili. S obzirom da Google-ovim novim funkcijama treba do 15 dana da se pojave svakome u svetu, moraćemo se strpeti još koji dan.

Ukoliko ste vi već dobili tu funkciju, imate još samo nekoliko dana da u Google Photos prebacite koliko god fotki želite, jer nakon 1. juna Google limitira besplatne količine uploada videa i fotografija na 15 GB. To se odnosi na datoteke koje delite Gmail-om, Workspace dokumente, slideove i spreadsheetove.

Sve iznad tih 15 GB moraćete da plaćate.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.