Google Chrome 91 dostupan za preuzimanje


Google je službeno lansirao Chrome 91 na sve podržane platforme, uključujući desktop operativne sisteme, a najnovija verzija browsera dolazi sa obiljem poboljšanja.

Između ostaloga, Chrome 91 dolazi sa velikim brojem bezbednosnih zakrpi, a Google kaže da su one usmerene rešavanju 32 problema koje su otkrili stručnjaci za bezbednost u poslednje vreme.

Pored toga, Google omogućava DNS preko HTTPS-a na Linux-u, dok istovremeno blokira port 10080 s ciljem blokiranja exploita usmerenih ka NAT Slipstream 2.0 napadu.

Ukoliko koristite PWA (progresivne web aplikacije), Google i za vas ima dobre vesti jer Chrome 91 omogućava PWA-ima automatsko startovanje sa operativnim sistemom, što znači da se mogu pokretati zajedno sa bootovanjem vašeg računara.

Chrome 91 takođe debituje i sa novom opcijom uploadovanja datoteka koja olakšava upload na servise temeljene na webu. To znači da ukoliko želite da uploadujete datoteku online, trebate samo da koristite "drag and drop" ili kliknete na dugme browsera i locirate datoteku na svom uređaju.

Chrome 91 je već dostupan za Windows, Linux i Mac računare, a preuzimanje možete jednostavno pokrenuti korišćenjem ugrađenog "auto-update" enginea. Kako biste proverili da li se na vaš računar već instalirao Chrome 91, otiđite na podešavanja i kliknite na About Chrome.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.