Huawei-jev HarmonyOS stiže 2. juna


U poslednje vreme je bilo mnogo zvaničnih i nezvaničnih informacija o Huawei-jevom operativnom sistemu HarmonyOS, a sada je poznato da će biti predstavljen 2. juna.

Barem tako tvrde izvori koji su otkrili novosti za HuaweiCentral, a objavljen je i promotivni poster povezan sa događajem.

Na istom događaju će biti predstavljena dva nova uređaja, a to su Huawei MatePad Pro 2 i Huawei Watch 3, koji dolaze kako bi delimično pomogli lansiranje poboljšane verzije operativnog sistema, koja je tehnički HarmonyOS 2.0.

Sve se dobro uklapa sa ranijim glasinama, a HarmonyOS 2.0 programu će se priključiti i stariji uređaji uključujući Huawei Mate 40 seriju.

Kao što je poznato HarmonyOS je već prisutan i koristi se za neke IoT i TV uređaje, ali sada stiže na telefone i tablete kao pravi rival Android-u koji razvija Google.

Otkako je Amerika uvela sankcije i zabranila poslovanje između Huawei-ja i američkih kompanija poput Google-a, uređaji poput Huawei-ja P40 su stigli sa "ogoljenom verzijom" Android-a bez ikakvih Google-ovih aplikacija i Google Play Store-a.

Ovi softverski nedostaci su predstavljali hendikep za odličan hardver, ali HuaweiOS 2.0 bi trebao da označi početak novog poglavlja u Huawei-jevoj priči, čak i ako dostupnost aplikacija nastaviti da bude problem sve dok Huawei ne uveri velike developere da prebace svoje aplikacije na novi OS.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.