Izloženi podaci 2 miliona korisnika dating aplikacije

Dating aplikacije poput Tinder-a vrlo su popularne u poslednje vreme i najčešće se koriste za "veze na jednu noć", pa nikome od korisnika ne bi bilo prijatno kada bi neko javno objavio njihove privatne podatke.

To se upravo događa u Japanu, gde je hakovana tamošnja popularna dating aplikacija Omiai pa je njen developer Net Marketing Co izdao upozorenje o velikom broju neautorizovanih upada na njegove servere tokom prošlog meseca, što je izložilo podatke gotovo 2 miliona korisnika.

Među tim podacima se nalaze korisnička imena, fotografije, podaci sa li;nih dokumenata, vozačkih dozvola i pasoša. Iako developer kaže da srećom nisu kompromitovani podaci plaćanja poput brojeva i lozinki kreditnih kartica, verujemo da mnogi Japanci ovo doživljavaju kao veliku neprijatnost, posebno Japanke, za koje je korišćenje aplikacije besplatno, za razliku od muških korisnika koji servis plaćaju 40 dolara mesečno.

Ovo je veliki udarac za japansko tržište aplikacija za spajanje ljudi koje se u poslednje 4 godine udvostručilo i za koje postoje projekcije da će do 2025. godine vredeti 106 milijardi yena.

Hakovanje je izazvalo i pad deonice Net Marketing-a za 29 posto, što je najveći pad od 2017. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.