Microsoft najavio ''sledeću generaciju Windows-a''

Kompanija Microsoft ne govori o svojim velikim planovima za operativni sistem Windows ove nedelje na Build-u 2021 jer se priprema za poseban događaj posvećem tome.

Direktor Microsoft-a Satya Nadella je otkrio da testira "sledeću generaciju Windows-a" već nekoliko meseci.

"Uskoro ćemo sa vama podeliti jednu od najznačajnijih nadogradnji Windows-a u proteklih deset godina i na taj način otključati veću ekonomsku priliku za developere i kreatore. Veoma sam uzbuđen zbog sledeće generacije Windows-a. Obećavamo vam da ćemo stvoriti više prilika za svakog Windows developera i prihvatiti svakog kreatora koji traga za najinovativnijom, novom, otvorenom platformom na kojoj će razvijati, distribuirati i monetizovati aplikacije", izjavio je Nadella.

Microsoft radi na novoj prodavnici aplikacija za Windows u proteklih nekoliko meseci, kao i na nekim značajnim promenama interfejsa operativnog sistema. Čini se da Nadella govori o promenama prodavnice obećavajući da će biti pogodnija za developere i kreatore.

Microsoft je već ranije najavio promene sistemskih ikonica poboljšanja File Explorer-a, poboljšanja osnovnih temalja Windows-a, rešenja različitih problema među kojima su aranžiranje aplikacija na više monitora, dodavanje Xbox Audio HDR mogućnosti, poboljšanja Bluetooth audio podrške i drugo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.