Microsoft upozorava na veliki e-mail napad


Microsoft je poslao upozorenje o sofisticiranom cyber napadu za koji veruje da dolazi od ruskih hakera koji se nalaze iza SolarWinds hacka.

U svom blog postu, Microsoft-ov korporativni potpredsednik za bezbednost Tim Burt, upozorio je na veliki sofisticirani email napad na vladine agencije u 24 države sveta, koji je posebno usmeren na vladine agencije SAD-a.

Burt kaže da su napadi izvedeni na ukupno 3.000 email naloga 150 organizacija, a dolaze preko lažne adrese servisa za marketing Constant Contact, putem koje se distribuiraju phishing emailovi autentičnog izgleda. Napad se pripisuje grupi ruskih hakera pod nazivom NOBELIUM.

Kompanija Constant Contact je priznala da su kompromitovani pristupni podaci jednog od njenih korisnika i korišćeni za maliciozni napad na korisničke naloge, ali tvrdi da se radi o izolovanom incidentu, a ne masovnom napadu kakvim ga predstavlja Microsoft.

Microsoft kaže da su mnogi napadi automatski blokirani i da je i njegov Windows Defender antivirusni softver ograničio širenje malwarea, ali mnoge američke agencije su pretnju shvatile jako ozbiljno i obavestile svoje mrežne administratore da preduzmu "neophodne korake" kako bi sprečile stvaranje štete. Nakon napada na američki naftovod više se ništa u SAD-u ne prepušta slučaju.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.