Samsung Galaxy S22 Ultra navodno sa kontinuiranim 10x optičkim zumom


Optičko povećanje putem periskopa sada je već uobičajena stvar u najboljim smartfonima. Neki modeli imaju mogućnost zumiranja 3x, neki 5x, a neki čak i 10x, poput Huawei-ja P40 Pro+ i Samsung-a Galaxy S21 Ultra.

Ali, problem kod ovakvog koncepta periskopa je u tome što koristi fiksna sočiva. Dakle, telefoto kamerom možete zumirati, recimo, 3x i 10x. Tada dobijete pravo optičko povećanje, ali ako želite npr. 5x ili 7x, tada će uređaj koristiti 3x telefoto kameru, a od 3x do 7x uvećavati digitalno, sve dok ne dođe do 10x, kada se prebacuje na za to predviđenu kameru.

E sada, ako je verovati najnovijim spekulacijama, Samsung razvija optičko povećanje od 10x sa kontinuiranim zumom, što znači da sve do 10x bilo optičko, kako ono od 3x, tako i 5x, i 6x i 7x, ili recimo 8,3x.

Ovakav optički zum koriste DSLR aparati, a kako Samsung ovu tehnologiju namerava da implementira u telefon, ostaje za videti. Navodno se radi o pomićnim sočivima kao na animaciji ispod.

Nova tehnologija bi se, najpre trebala naći u modelu Galaxy S22 Ultra, koji će se pojaviti početkom sledeće godine, a novost kod ovog modela je navodno i selfie kamera ugrađena ispod ekrana, čime se izbegava potreba za punch-hole rupicom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.