Samsung-ovi satovi menjaju operativni sistem


Samsung se sprema na veliku promenu vezanu uz svoje pametne satove, napuštanjem Tizen OS-a i prelaskom na Google-ov Wear OS operativni sistem.

Ovo će biti velika stvar za Samsung, ali i za Google, jer je južnokorejska kompanija jedan od najvećih proizvođača pametnih satova na svetu, što znači da će Google Wear OS dobiti jedno veliko novo tržište i doseći brojne nove korisnike.

Google-ov operativni sistem za pametne satove trebao bi da se nađe na novom Galaxy Watch 4 satu, ali prema tvrdnji SamMobile-a, ovo neće biti osnovna verzija Google Wear OS-a, jer će Samsung na nju instalirati One UI korisnički interfejs, kako bi pametni sat izgledao onako kako to očekuju Samsung-ovi korisnici.

Prema procurelim informacijama, Galaxy Watch 4 će se pojaviti u tri različite verzije, a prva će biti Standard verzija koja će imati klasični okrugli dizajn i temeljiti će se na istom pristupu kao i Galaxy Watch 3.

Za one korisnike kojima je fokus na praćenju zdravlja i aktivnosti, Samsung će izdati dva sportska modela Galaxy Watcha 4, ali za sada nije poznato kakve će sve nove senzore posedovati i koje će aktivnosti i vitalne znakove pratiti osim uobičajenih.

Samsung još nije komentarisao ovu vest, ali nije je ni demantovao, pa bismo tokom ovog leta mogli da vidimo Galaxy Watch 4 sa Google-ovim OS-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.