Sony će integrisati Discord u PlayStation Network


Jim Ryan, predsednik i CEO Sony Interactive Entertainmenta, objavio je da je Sony ušao u partnerstvo sa Discord-om, kako bi integrisao njegov komunikacioni servis u PlayStation Network početkom sledeće godine.

"Cilj nam je da spojimo Discord i PlayStation iskustva na konzolama i mobilnim uređajima početkom sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno", navodi Ryan na službenom SIE blogu, ali nije precizirao kako će ta integracija tačno da funkcioniše.

Za očekivati je da će korisnici PSN-a dobiti nekakak komunikacioni interfejs putem kojeg će moći da komuniciraju sa svojim prijateljima glasovno i tekstualno, a možda će putem Discord-a moći da razmenjuju datoteke, slike, video filmove i linkove na sličan način kao što to omogućava Discord za računare.

Nije poznato hoće li se Discord ugraditi na konzole po "defaultu" ili ćete ga morati preuzeti i instalirati kao zasebnu aplikaciju.

Ryan je ujedno objavio da je Sony u Discord uložio i manju investiciju, ali ne navodi o kolikom iznosu novca se radi.

Microsoft je početkom ove godine zamalo kupio Discord za 10 milijardi dolara, ali pregovori o toj akviziciji su prekinuti iz za sada nepoznatih razloga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.