Suđenje otkrilo: Apple je na Fortnite-u zaradio stotine miliona dolara

Suđenje između Apple-a i Epic Games-a na videlo izvlači sve više zanimljivih informacija. Tako smo do sada mogli da saznamo da developeri ne moraju svoje aplikacije da plasiraju samo kroz App Store (što je mnogima bila novost), ali i kakvu je tačno praksu Apple imao prilikom odobravanja samih aplikacija koje smeju ući u App Store.

Ali svedočenje jednog Apple-ova zaposlenih otkrilo je pozadinu cele priče. Naime, kako je rekao voditelj poslovnog razvoja za video igre u App Store-u Michael Schmid, Apple je zaradio više od 100 miliona dolara zahvaljujući proviziji od 30 posto koju naplaćuje od developera odnosno izdavača aplikacija. Kad su ga pitali o kojem je iznosu tačno reč, Schmid to nije želeo da otkrije.

Prema nekim procenama, tačan iznos bi mogao da bude bliže (a po nekima i više od) 300 miliona dolara, što je Epic ranije otkrio, kad je u tužbi napisao da su zaradili oko 700 miliona dolara od prodaje video igre u App Store-u.

Schmid je otkrio i kako je Apple potrošio oko milion dolara za reklamiranje Fortnite-a tokom 11 meseci koliko je ta vide oigra provela u App Store-u, što je za Epic Games-ove advokate mali iznos u odnosu na to koliko su zaradili.

Suđenje se nastavlja i ove nedelje, a najzanimljivije će biti svedočenje šefa Apple-a Tima Cooka koje bi trebao da se održi u petak. Šta će on otkriti i kako će to uticati na daljnji tok suđenja, biće zanimljivo pratiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.