TikTok tužen zbog neovlašćenog korišćenja glasa za funkciju pretvaranja teksta u govor

Davalac glasa Beverly Standing, tužila je TikTok tvrdeći da koriste njen glas u aplikaciji za funkciju pretvaranja teksta u govor bez njene dozvole. Kako prenosi The Verge, u tužbi se navodi da je glas od Standing korišćen za ponavljanje ružnog i uvredljivog govora te da će joj njegovo korišćenje na TikTok-u naneti nepopravljivu štetu.

Navodi se da nije u potpunosti jasno kako je TikTok počeo da koristi njen glas, ali Standing tvrdi da je 2018. godine pozajmljivala glas za Kineski institut za akustiku (IOA), a ti snimci su trebali da se koriste za prevode kineskih tekstova. Prema izveštaju Telegraph-a, Standing kaže da je snimila 10.000 rečenica i da je za svoj rad dobila pristojan iznos, ali nije se nigde spomenulo da bi se snimci mogli prodati ili licencirati negde drugde.

Prijatelji i članovi porodice, poslali su Standing TikTok video zapise u kojima se koristila funkcija pretvaranja teksta u govor, nakon čega je ona ostala šokirana i se zabrinula za svoju buduću karijeru.

"Bez obzira na to što radim, verujem da će ovo uticati na moj posao. Mislim da je važno za industriju sinhronizacije da kažu kompanijama da ovo ne mogu činiti. Ovo je moj proizvod i upotrebljavate ga bez dozvole", objašnjava Standing za Telegraph.

TikTok nije komentarisao tužbu na zahtev Telegraph-a, jer, kako kažu, ne komentarišu tekuće parnice, a komentar nije dao ni IOA.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.