Volkswagen će proizvoditi procesore

Kao i mnogi drugi najveći proizvođači automobila u svetu, Volkswagen takođe razvija sopstvene sisteme autonomne vožnje, ali ne želi da koristi tuđe čipove, već će poput Tesle i Apple-a razviti sopstvene.

Ovu informaciju koja je krenula kao glasina, potvrdio je u razgovoru za Handelsblatt generalni direktor Volkswagen-a Herbert Diess, izjavivši da će VW dizajnirati sopstvene procesore visokih performansi za autonomne automobile.

Diess naglašava da će VW-ova divizija "CARIAD – Automotive Software for Volkswagen" razviti i dizajnirati procesore, ali proizvoditi će se u fabrici nekog drugog proizvođača, što znači da VW nema nameru da gradi fabriku procesora.

Ovo je potez koji prilično podseća na Teslu u ranim danima, koji je u sistemima za pomoć u vožnji započeo da koristi računarski hardver Nvidije, ali ubrzo se okrenuo razvoju sopstvenih čipova jer mu to olakšava razvoj sopstvenih senzorskih i softverskih rešenja koja se kreiraju prema specifičnim potrebama.

Kako će se Volkswagen pokazati kao proizvođač računarskog hardvera nećemo saznati pre 2025. godine, kada bi kompanija mogla najranije da predstavi prvo sopstveno autonomno vozilo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.