WhatsApp neće odmah gasiti naloge onima koji ne prihvate nova pravila do 15. maja

Sa sigurnošću možemo reći da WhatsApp nije imao idealan početak do 2021. Manje od nedelju dana nove godine, aplikacija za trenutne poruke u vlasništvu Facebook-a već je iznervirala stotine hiljada korisnika svojim zastrašujućim sročenim obaveštenjem o planiranom ažuriranju smernica. Reakcija je brzo rasla do miliona ljudi, uključujući nekoliko istaknutih ličnosti, počeli su da istražuju rivalske aplikacije Signal i Telegram.

Čak su i vlade, uključujući indijsku - najveće tržište korisnika WhatsApp-a - izrazile zabrinutost. Zbog reakcije WhatsApp je ponudio niz pojašnjenja i uveravanja korisnicima, a takođe je odložio rok za sprovođenje planiranog ažuriranja za tri meseca. Sada sa rokom do 15. maja, koji je preostao za samo manje od nedelju dana.

Velika većina korisnika koje je WhatsApp obavestio o planiranom ažuriranju poslednjih meseci prihvatila je ažuriranje, rekao je portparol WhatsApp-a za TechCrunch. A aplikacija nastavlja da raste, dodao je portparol ne deleći tačne brojke. Kompanija takođe nije podelila koliko je korisnika obavestila o planiranom ažuriranju.

Facebook-ovi nedavni podaci nam nam neku ideju: Kompanijska porodica aplikacija imala je 3,45 milijardi mesečno aktivnih korisnika na dan 31. marta 2021., u odnosu na 3,3 milijarde 31. decembra i 3,21 milijarde 30. septembra.

WhatsApp, koji je proteklih nekoliko meseci proveo objašnjavajući korisnicima planirane uslove i ažuriranje politike privatnosti, ponovio je šta se dešava sa korisnicima koji se ne slažu sa novim uslovima do 15. maja.

Korisnici koji se ne slože sa novim uslovima neće izgubiti pristup svojim nalozima ili bilo kojoj funkciji 15. maja, rekao je WhatsApp. Ali nakon neodređenog broja nedelja, takvi korisnici će početi da gube nekoliko osnovnih funkcionalnosti. Ranije ove godine, formulacija na stranici sa čestim pitanjima iz WhatsApp-a sugerisala je da će korisnici izgubiti funkcionalnosti odmah nakon 15. maja, mada je kasnije pojasnilo da će takvo ograničenje stupiti na snagu nakon neodređenog broja nedelja.

WhatsApp je takođe pojasnio da ne postoji tačan datum kada će takvi korisnici početi da gube - ili se na neki drugi način suočavaju sa ograničenjima u pristupu - bilo kojoj funkcionalnosti. Rečeno je da se ograničenje "neće dogoditi svim korisnicima istovremeno".

"Nastavićemo da podsećamo te korisnike u okviru WhatsApp-a u narednim nedeljama", dodao je portparol.

Od 2016. godine, politike privatnosti WhatsApp-a daju usluzi dozvolu za deljenje sa Facebook-om određenih metapodataka kao što su brojevi telefona korisnika i informacije o uređaju.

Novi uslovi omogućavaju Facebook-u i WhatsApp-u da razmenjuju podatke o plaćanju i transakcijama dok društveni džin proširuje svoju ponudu e-trgovine i nastoji da spoji svoje platforme za razmenu poruka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.