AMD i Samsung prave mobilne čipove sa ray tracingom

Kako se čini, ray tracing više neće biti ograničen za skupe grafičke kartice, već bi se uz skoroj budućnosti trebao naći i u pametnim telefonima Samsung-a.

Na svojoj virtualnoj key konferenciji povodom Computex 2021 sajma, tu informaciju je otkrio AMD rekavši da sarađuje sa Samsung-om na novim Exynos mobilnim SoC procesorima koji će sadržati RDNA 2 grafičku tehnologiju. Iako AMD nije otkrio detalje novih čipova za pametne telefone, poznato je da će novi mobilni GPU podržavati ray tracing i VRS (variable rate shading).

AMD-ova šefica Lisa Su rekla je da će prepustiti Samsungu da objavi detaljnije informacije o čipu i proizvodima u kojima će se naći, ali kaže da će se pojaviti na tržištu telefona visokih performansi, što znači da ga možemo očekivati u sledećim Samsung-ovim flagshipovima tipa Samsung Galaxy S22, koji bi mogao da postane pravi gamerski telefon.

Poslednji Samsung-ov Exynos 2100 Soc dostupan je u Galaxy S21 telefonima i sadrži Mali-G78 grafiku koja donosi poboljšanje u performansama od 40 posto u odnosu na Exynos 990. Stoga sa novim AMD-ovim Exynos-om možemo očekivati najmanje toliki odmak u grafici u odnosu na Exynos 2100.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.