Apple Wallet zameniće fizičke ključeve i magnetne kartice, ličnu kartu i vozačku dozvolu

iOS 15, kada na jesen bude dostupan većini iPhone korisnika, doneće i novosti u Walltet, odnosno aplikaciju koja zamenjuje klasični novčanik. Podsetimo, radi se o aplikaciji u kojoj trenutnoi najčešće koristite Apple Pay uslugu, ali u novoj verziji iOS-a, ona se proširuje.

Tako ćete svojim iPhone-om uskoro moći otključati automobil, kuću, stan, kancelariju, hotelsku sobu itd. Naime, Apple je u ovaj servis dodao funkciju "Keys", dakle Ključevi, koji će u skoroj budućnosti zameniti fizičke ključeve, odnosno magnetne kartice, baš kao što su Apple Pay i Google Pay zamenili fizičke bankovne kartice.

Naravno, za punu implementaciju ovog sistema trebaćemo još malo da pričekamo, a prvi koji će na ovo polju sarađivati sa Apple-om su BMW i Hayatt lanac hotela. Kada ovaj sistem jednom bude implementiran, nadamo se da će i druge kompanije ući u ovaj krug kako bi usluga bila što raširenija.

Takođe, u SAD-u Wallet će doneti i mogućnost unošenja lične karte i vozačke dozvole, što znači da će i one postupno postati potpuno digitalizovane

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.