Borba protiv curenja informacija - poznati leaker dobio upozorenje od Apple-a


Iako se Apple trudi da informacije o kompanijinim novim proizvodima ostanu unutar njihova četiri zida, uvek se dogodi da nešto procuri, pa tako nije redak slučaj da prevremeno saznamo kako će izgledati novi iPhone, MacBook ili neki drugi "jabukin" uređaj.

Ali, sudeći po objavi pouzdanog kineskog leakera Kanga na Weibo-u, čini se da je Tim Cook tome odlučio da stane na kraj pa su on i još nekolicina drugih leakera, navodno dobili upozorenje od pravnika koji zastupaju Apple, piše MacRumors. Naime, upozorilo ih se da ne smeju otkrivati informacije o neobjavljenim kompanijinim projektima, jer to može njihovim konkurentima dati vredne informacije, ali i zavarati kupce, zbog mogućnosti da se ono otkriveno pokaže neistinitim.

Apple je navodno za dokaze pokazao snimke ekrana Kangovih objava na Weibo-u, kineskoj verziji Twitter-a, u kojima je osim o procurenim informacijama, govorio i o problemima sa kompanijinim proizvodima, njihovim datumima izlaska, njegovim preporukama za kupovinu i ostalim svakodnevnim temama.

Međutim, oglasio se i Kang, koji tvrdi da nikada nije objavljivao neotkrivene slike ili izvukao neku korist iz informacija koje je objavljivao i navodi da je to sve bilo samo "sanjarenje".

"Prema Apple-ovoj logici, ako sanjarim, kompanijni konkurenti će dobiti vredne informacije", rekao je Kang dodajući da ga koriste kao metu, iako nikada nije objavio procurele fotografije nadolazećih proizvoda.

Uprkos tome, ovaj kineski leaker i dalje drži prvo mesto na AppleTrack lestvici koja meri pouzdanost informacija koje objavljuju leakeri. Naime, Kang je pre predstavljanja iPhone-a 12, pisao o sva četiri modela i otkrio je njihove cene, boje u kojima dolaze i planirane datume izlaska. Osim toga, objavljivao je i o iPhone-u SE i HomePod mini uređaju.

U svakom slučaju, čini se da je Apple postigao ono što je hteo, jer je Kang na kraju rekao da više neće objavljivati "zagonetke i sanjarenja", navodeći da će obrisati neke prethodne objave na svojim društvenim mrežama. Takođe poziva ljude da umanje objavljivanje o Apple-u, jer će sve objave, kako kaže, biti revidirane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.