Facebook postao bilionska kompanija i to najmlađa


Facebook se ovog ponedeljka službeno pridružio kompanijama čija vrednost prelazi bilion dolara. Prema brojkama Yahoo Finance-a, tržišna kapitalizacija kompanije, po prvi put u istoriji iznosi 1,008 biliona dolara.

Naime, nakon što je prešao ovaj rekord, Facebook je postao peta bilionska kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se tako pridružio Apple-u, Microsoft-u, Amazon-u i Alphabet-u, matičnoj kompaniji Google-a.

Zuckerbergova kompanija gotovo sav svoj prihod ostvaruje od personalizovanih reklama koje se prikazuju korisnicima Facebook-a i Instagram-a. Osim toga, nešto zarađuju i od hardvera poput uređaja za video pozive Portala, headseta za virtualnu stvarnost Oculus-a, a očekuje se i da će do kraja godine lansirati i pametne naočare, piše CBNC.

Podsećamo da je Facebook napravljen 2004. godine, i od tada je bio meta brojnih skandala, pa je tako njegova vrednost 2018. godine pala za 19 posto. Uprkos tome, kompanija je nastavila da raste, što dokazuje i činjenica da joj je cena deonica porasla za više od 90 posto u odnosu na leto 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.