FaceTime od sada i na Windows-u i Android-u preko linka

Juče je službeno započela Apple-ova WWDC konferencija u kojoj ova kompanija svetu pokazuje najnovija dostignuća na područiu softvera svog eko-sistema. Tako je, između ostalog, predstavljen i novi iOS 15, koji donosi mnoge novosti.

Jedna od prvih spomenutih je ona u FaceTime aplikaciji. Naime, ovaj Apple-ov dugogodišnji servis poznat po video pozivima, od sada podržava i druge platforme, i to putem FaceTime linkova.

Naime, inicijator FaceTime poziva može kreirati link i, osim korisniku Apple-ovih uređaja, poslati ga onima koji koriste Android ili Windows, što znači da se i oni mogu pridružiti video pozivu.

FaceTime donosi i novi "mrežasti" raspored učesnika u video pozivu, kao i svojevrsnu izolaciju zvuka, odnosno mogućnost da korisnik bolje razaznaje ko od ulesnika trenutno govori. Od ostalih novosti u FaceTime pozivu, spomenimo još i tzv. portret način koji zamagljuje pozadinu i izoštrava osobu u krupnom planu.

Tu je još i SharePlay, funkcionalnost koja omogućava pozivanje drugih ljudi da pogledaju video ili poslušaju pesmu koju vi upravo gledate, ali na svojim uređajima. Umesto klasičnog slanja linkova putem chat servisa, sada će to biti moguće učiniti mnogo jednostavnije.

iOS 15 će najpre proći beta fazu testiranja, da bi svim korisnicima bio dostupan na jesen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.