Grupni video pozivi od sada i na Telegram-u


Aplikacija za razgovore Telegram, koja je postala popularna nakon što je dobila milione korisnika WhatsApp-a zbog njegovih kontroverznih pravila korišćenja, sada je službeno dobila i opciju za grupne video pozive na svojoj desktop i mobilnoj verziji. Prema objavi na kompanijinom blogu, glasovni pozivi će se sada u bilo kojoj grupi moći pretvoriti u video pozive dodirivanjem ikone kamere.

Ali, iako iz Telegram-a ističu da neograničen broj korisnika može učestvovati u glasovnom pozivu, grupni video pozivi će ipak biti ograničeni na prvih 30 koji se priključe. Kompanija kaže da će se broj mogućih korisnika sa videom u budućnosti povećati, a takođe se navodi da će se moći deliti ekrani tokom poziva, što se čini izrazito korisno za poslovne sastanke u hodu ili nastavu na daljinu.

Osim toga, Telegram je dodao i još nekoliko novih funkvija, uključujući i poboljšano suzbijanje pozadinske buke za razumljiviji audio, bolju podršku za tablete i animirane pozadine razgovora na Android-u i iOS-u.

Podsećamo da je izvršni direktor Telegram-a, Pavel Durov, rekao da je kompanija u januaru zabeležila čak 500 miliona aktivnih korisnika, što je predstavljao značajan skok. Ali, iako se digla velika prašina oko WhatsApp-ovih kontroverznih novih pravila korišćenja, mjsečno ga instalira 40-ak miliona novih korisnika, što je više od njegovih konkurenata, Telegram-a i Signal-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.