Hakeri pokrali podatke zaposlenih McDonald's-a


Još jedan poznati svetski brend, McDonald's, našao se pod hakerskim napadima na zaštićene mreže i servere, što je dovelo do curenja i krađe podataka zaposlenih, poslovnih kontakata i opštih informacija o restoranima.

Podaci korisnika su takođe pokradeni na nekim područijima poput Južne Koreje i Tajvana, dok u SAD-u navodno nisu. U Tajvanu je napad prouzrokovao i gubitak ličnih podataka poput imena i i kontaktnih informacija.

McDonald’s je povodom ovoga izjavio da je vrlo brzo zatvorio "rupe" kroz koje su cureli podaci, a njegova istraga je pokazala da su hakeri pristupili maloj količini datoteka koje su sadržale lične podatke.

Takođe kažu da je cyber napad otkriven zahvaljujući velikom ulaganju kompanije u računarsku bezbednost, zahvaljujući čemu je kompanija na raspolaganju imala alate koji su joj omogućili brzo otkrivanje neautorizovanih aktivnosti na svojoj mreži.

Deluje nam pomalo čudno što Mcdonald's ističe uspešnost zaštite sistema, a istovremeno objavljuje da je došlo do krađe podataka, jer to zvuči prilično kontradiktorno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.