iOS 4 sada možete isprobati na vašem novom iPhone-u


Na Apple-ovoj je usluzi TestFlight osvanula aplikacija OldOS, koja podseća korisnike na iskustvo korišćenja starih iPhone modela. Ova aplikacija pruža vizualni identitet iOS-a 4, a razvio ju je 18-godišnji developer Zane, koji kaže da je ona dizajnirana što savršenije može i da je potpuno funkcionalna, pa čak upotrebljiva i kao drugi operativni sistem.

Naime, sve je napravljeno pomoću Apple-ovog SwiftUI-a, što znači da su animacije glatke, a za originalni je osećaj zaslužna i stara iPhone home tipka koja vibrira na dodir, piše The Verge. Osim toga, rekreirane su i kompanijine aplikacije za iOS 4 koje u većini slučajeva rade, osim ako je u pitanju Messages ili YouTube, za koje Zane navodi da postoji neki problem koji će u budućnosti rešiti.

Ali, naravno, iako mnogo stvari radi sasvim pristojno, pa čak do te mere da možete surfovati Safari-jem u starom korisničkom interfejsu ili pisati beleške u žutom notesu, neke stvari ipak nikad neće raditi, poput datoteka ili poznatog Apple-ovog premeštanja aplikacija na početnom ekranu.

Budući da je aplikacija trenutno objavljena na TestFlight-u gde se pretežito nalaze beta verzije, moguće je da će je Apple uskoro u potpunosti ukloniti zbog kršenja pojedinih pravila. Zane je s tim problemom na umu, objavio ceo projekat i na GitHub-u, a na Twitteru se pohvalio da je OldOS preuzet 10.000 puta.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.