Loša vest za korisnike Windows-a 7 i 8 - Nvidia odustaje od podrške za upravljačke programe


Nvidia planira da prestane sa podrškom za Windows 7, Windows 8 i Windows 8,1 u oktobru ove godine. Naime, kompanijini upravljački programi će od tada biti dostupni isključivo za Windows 10, a na starijim će se generacijama Microsoft-ovog operativnog sistema moći preuzeti samo ključna bezbednosna ažuriranja i to sve do septe,bra 2024. godine, prenosi The Verge.

Razlog Nvidijinog odustajanja od starijih Windows-a je činjenica da je Microsoft već prekinuo podršku za "sedmicu i osmicu", a proširena podrška za Windows 8,1 završava u januaru 2023. godine.

"Kako bi vlasnicima GeForce-a osigurali najbolju moguću bezbednost, podršku i funkcionalnost, Nvidia će se sada usredotočiti na Windows 10 operativni sistem", objašnjavaju iz kompanije ističući da velika većina GeForce korisnika upotrebljava Microsoft-ov trenutno najnoviji operativni sistem.

Ali, iako je trenutno oko 1,3 milijarde aktivnih Windows 10 uređaja, Statcounter procenjuje da 15 posto korisnika Microsoft-ovog operativnog sistema koristi Windows 7, ali njegova je korišćenost na Steamu ispod dva posto, dok "desetka" dominira u tom područiju sa 93 posto rasprostranjenosti.

Podsećamo da se već neko vreme "šuška" o Microsoft-ovom izbacivanju Windows-a 11, pa je tako na developerskoj konferenciji Build 2021, izvršni direktor kompanije Satya Nadella najavio da će nova generacija Windows-a biti vrlo brzo predstavljena. Navodi se bi se nove informacije trebale saznati 24. juna na kompanijinom online događaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.