Microsoft predstavio Windows 11 - biće besplatan i podržavaće Android aplikacije

Microsoft je juče službeno predstavio novi Windows 11 OS za računare i laptopove. Osim vizuelnih promena, koje će vam se vrlo izgledno svideti, svideće vam se i podrška za Android aplikacije.

Windows 11 biće besplatno ažuriranje za sve korisnike Windows 10 OS-a. Službena verzija u opticaj kreće krajem godine, a beta verzija za one uključene u Windows Insiders program, biće dostupna već sledeće nedelje.

Novi Windows donosi gomilu novosti, ali jedna od njih zanimaće sve korisnike Android telefona. Naime, nakon što je Apple zahvaljujući novom M1 čipu omogućio instalaciju iOS aplikacija na Mac OS računare, sada Microsoft nešto slično donosi na Windows računare.

Android aplikacije korisnici Windows 11 računara instaliraće iz nekog razloga kroz Amazon App Store prodavnicu. Nije još jasno zašto neće koristiti Google Play Store, ali pretpostavljamo da Google i Microsoft nisu postigli takav sporazum.



U svakom slučaju, Android aplikacije pretraživaćete kroz redizajnirani Microsoft Store, koji će onda te aplikacije uzimati iz Amazon-ove prodavnice.

Tokom prezentacije, Microsoft je demonstirao Android aplikacije TikTok, Uber, Ring i druge.

Koliko će to biti korisno i praktično, pokazaće vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.