Microsoft šalje Windows 10 u penziju 2025. godine


Štagod da se dogodi 24. juna na najavljenom Microsoft-ovom događaju vezanome za budućnost Windows-a, sada je jedno jasno – Windows 10 neće biti "poslednji Windows", neće se zauvek nadograđivati i ažurirati, a vrlo brzo će svet dobiti i njihovog naslednika.

Microsoft je, naime, na svojim službenim stranicama, u sekciji životnog ciklusa, ažurirao datume i vrlo jasno dao do znanja da se Windows-u 10 bliži kraj. Windows 10 Home i Pro, za koje je podrška započela 29. jula 2015. godine, u službenu penziju će 14. oktobra 2025. godine.

Ovo bi moglo značiti da će ovoga meseca zaista biti predstavljen Windows 11, ili neka druga verzija, a gotovo je sigurno da desetka neće poživeti večno, kako je bilo najavljivano u vreme predstavljanja.

Microsoft na istom mestu napominje i da će nakon datuma penzionisanja Windows-a 10 nastaviti da pruža podršku i isporučuje polugodišnje nadogradnje za barem jednu verziju Windows-a 10, što je i do sada bio običaj sa ranijim verzijama, obično namenjenima velikim poslovnim korisnicima.

Već smo pisali o najavljenom događaju koji je na nekoliko načina vezan uz broj 11, pa se sve više smatra da će upravo 11 biti brojčana oznaka sledećeg Windows-a. Za slučaj da niste pratili ove objave – 24. juna se u 11 sati po lokalnom istočno američkom vremenu održava online događaj u kojem će kompanija prikazati "šta je sledeće za Windows". Događaj je najavljen logotipom Windows-a koji se u senci pretvara u dve paralelne linije, i videom sumnjivo dugim baš 11 minuta – pa je mnogima to dovoljno da zaključe kako će se novi Microsoft-ov OS zvati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.