Microsoft sprema Windows 11?

Nakon što su pršle nedelje tokom svoje Build konferencije nagovestili dolazak nove generacije Windows-a, Microsoft je sada objavio da će nove verziju svog operativnog sistema zvanično predstaviti 24. juna.

Najava ovog događaja stiže nakon što je Microsoft objavio da prestaje sa razvojem Windows 10X platforme, svog operativnog sistema koji je bio planiran za rad na uređajima sa dva ekrana. Navodno, kompanije će neke elemente i funkcije ipak implementirati u Windows 10. 

Za sada nema nikakvih naznaka u kojem pravcu će se kretati razvoj njihovog operativnog sistema nakon Windows-a 10. Aktuelna verzija platforme objavljena je 2015. godine, a bila je besplatna tokom prvih godinu dana, što je omogućilo mnogim korisnicima da se jednostavno prebace sa Windows 7 i 8 verzija, na novi OS.

Ovaj događaj sa zanimanjem će pratiti ceo svet, pa je logično da su mnogi odmah pohrlili da traže "skrivene tragove" o tome što se, možda, u Microsoft-u kuva. Možda i prerevno su prionuli na taj posao, a sve je rezultovalo glasinom iz naslova – možda, eventualno, ne baš sigurno, ali moguće... nova verzija nosiće naziv Windows 11.

Odakle ta informacija? Kao prvo, online predstavljanje novog Windows-a zakazano je za 11 sati po lokalnom, istočnoameričkom, vremenu. Osim toga, kompanija je na društvenim mrežama podelila najavu tog događaja sa animiranim prikazom prozora kroz koji sija sunce. Na tom prikazu vidimo klasični logotip Windows-a, s prozorom podeljenim na četiri okna. Ali, senka koju svetlost proizvodi na podu ove imaginarne sobe ne uključuje horizontalne "štokove", već stvara samo dve linije. Dve paralelne linije, očito je, podsećaju na dve jedinice, odnosno na broj 11. Ili ne? Saznaćemo za tri nedelje.

Kompanija je za spomenuti događaj počela sa slanjem pozivnica medijima, a objavljeno je da će prezentaciju voditi CEO Satya Nadella i šef proizvoda Panos Panay.

Zanimljivo, odluči li Microsoft zaista da lansira Windows 11, biće to odmak od njihovog obećanja datog prilikom predstavljanja "desetke". Tada je, naime, najavljivano kako će Windows 10 biti "poslednji Windows", odnosno da će ubuduće isti OS dobijati samo redovite nadogradnje.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.