Novo OneDrive ažuriranje donosi mogućnost uređivanja fotografija


Microsoft je novim ažuriranjem omogućio uređivanje fotografija u svojoj popularnoj cloud usluzi OneDrive za internet verziju i Android. Naime, fukcije će tako približiti iskustvo skladištenja fotografije onome što Google nudi u Google fotografijama, prenosi XDA Developers.

Usluga OneDrive će od sada omogućiti obrezivanje fotografije u okvire prilagođene raznim društvenim mrežama, rotiranje i podešavanje svetline i boje. Moći će da se uređuju JPEG ili PNG datoteke i to samo na ličnim Microsoft nalozima, dok će kompanija izbaciti podršku i za one poslovne, odnosno školske naloge, već krajem leta.

Osim toga, Microsoft je takođe ubacio i još neke funkcije za Android verziju OneDrive aplikacije, pa sada korisnici mogu da emituju fotografije na uređaj sa ugrađenim Chromecast-om. Ali, iz kompanije kažu da kroz dva meseca stiže i novi način organizovanja fotografija, pa će tada OneDrive stvarati foldere na temelju izvora slike, bez obzira radilo li se o fotografiji sa WhatsApp-a ili običnom snimku ekrana.

Poslednja nova funkcija koja dolazi na internet i Android verziju OneDrive-a je filtriranje fotografija, koje će se obavljati na temelju gore spomenutih foldera. Treba istaknuti da će korisnik takođe moći da izaberu žele li da mu se prikazuju sve datoteke ili samo one koje sadrže slike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.