Pristup Facebook podacima bez otključavanja telefona

Nepalski stručnjak za računrsku bezbednost Samip Aryal, prijatno se iznenadio kad je od Facebook-a dobio nagradu u visini od 3.000 dolara za video u kojem je najvećoj društvenoj mreži pružio dokaz koncepta o bezbednosnoj ranjivosti u Facebook-ovoj video chat značajki Messenger Rooms.

Aryal je otkrio način da pristupom malicioznim računom u chat u Messenger Rooms-u i pozivom u sekciji Invited Users može da targetuje telefon korisnika čiji ekran je zaključan i kroz nekoliko sekundi ga naterati da zazvoni. Nakon isprobavanje nekih značajki poput "watch together", "add people" i drugih otkrio je da ih ne može koristiti bez otključavanja telefona.

Nakon toga je proučavao opciju u desnom gornjem uglu ekrana poziva kako bi chatovao s drugim učesmicima, nakon čega je došao u mogućnost pristupa privatnim fotografijama i video zapisima na uređaju bez otključavanja telefona, kao i mogućnost slanja postova klikom na "edit" opciju.

Aryal kaže da je Facebook zbog njegovog otkrića vrlo brzo implementirao "hotfix" na strani klijenta i servera servisa unutar jednog dana.

Iznos nagrade je za njega bio, kako kaže, "dobrodošlo iznenađenje", budući da je scenario napada zahtevao fizički pristup žrtvinom uređaju, iako se primarna autentifikaciona barijera uređaja pokazala neefikasnom u ovom slučaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.