Procureli prvi snimci novog Windows-a, pogledajte kako će izgledati

Kao što je to i inače slučaj kod noviteta koji čekaju službeno predstavljanje, tako su već procurile snimke ekrana Microsoft-ovog nadolazećeg operativnog sistema Windows 11 na kineskoj stranici Baidu.

Naime, snimke ekrana prikazuju novi Start meni, ali i izmenjeni korisnički interfejs koje izgleda slično onome koje je trebalo da dođe u Windows-u 10X, sistemu kojeg je Microsoft nedavno otkazao. Osim toga, može se primetiti da su ikone aplikacija sada u centru programske trake, zajedno sa novim Start dugmetom i menijem koji izgleda kao pojednostavljena verzija onoga što trenutno postoji u "desetki". Tamo se nalaze i prikvačene aplikacije i opcije poput isključivanja ili ponovnog pokretanja Windows 11 uređaja.

Čini se da će i uglovi prozora otvorenih programa biti zaobljeni.

Windows 11 takođe uključuje i nove brze kontrole kojima možete pristupiti preko dugmeta za povećavanje prozora u svim programima, a one će vam pomoći da postavite zadatu veličinu i mesto otvorenog prozora, pa ga tako možete smestiti u svaki deo ekrana.

Navodi se da je Microsoft ubacio i novo iskustvo samog postavljanja Windows-a 11, koje je, kao što je i očekivano, vrlo slično postavljanju Windows-a 10X, a uključivati će i novi zvuk pokretanja kompanijinog operativnog sistema, kojeg možete čuti u ovom videu:



Dobre vesti stižu i za igrače, jer će nova Xbox aplikacija biti integrirana u Windows 11, nudeći tako brzi pristup Xbox Game Pass-u, ali i ostalim delovima Xbox mreže i trgovini igara.

Kako prenosi The Verge, zaista se čini da kompanija koristi brojne stvari iz otkazanog Windows-a 10X za svoju najnoviju verziju operativnog sistema, kao što su pojedini pročišćeni i pojednostavljeni aspekti u vizuelnom identitetu Windows-a 11, ali i samoj funkcionalnosti.

Podsećamo da se službeno predstavljanje novog Microsoft-ovog operativnog sistema očekuje 24. juna, a čini se da je i kompanija poprilično uzbuđena oko Windows-a 11, jer vrlo često izbacuje neke nove teasere. Ali, ako vam ovi dokazi nisu dovoljni, na kompanijinim službenim stranicama je najavljeno i penzionisanje "desetke", koje nastupa na snagu 14. oktobra 2025. godine.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.