Prvi podcasti stižu na Facebook već sutra


Facebook će od 22. juna početi da uvodi podcaste na svoju platformu, a nakon nekog će vremena dodati i funkciju koja će slušaoci a omogućiti da kreiraju isečke iz emisija. Kompanija je još u aprilu otkrila planove za ulazak na ovo tržište, a to su konačno i potvrdili prošle nedelje kada su brojne stranice s podcastima dobile pozivnicu da ih prebace na Zuckerbergovu društvenu mrežu.

Naime, kompanija tako neće napraviti posebnu aplikaciju za podcaste, već će oni biti postavljeni na Facebook-ov Feed, odnosno korisnici će svoje emisije emitovati preko društvene mreže, koja će, nakon prihvatanja uslova korišćenja, sve nadolazeće epizode objavljivati na svojoj platformi. Kako prenosi The Verge, osim potpisivanja ugovora, korisnik Facebook-u daje i svoj RSS.

Ali, čini se da će pojedini korisnici ipak biti malo sumnjičavi oko ove funkcije, jer uslovi korišćenja nove opcije ne navode jasnu definiciju intelektualnog vlasništva. Drugim rečima, nakon što se na Facebook postavi podcast, kompanija sa njim može raditi šta god poželi. Međutim, podcasteri će barem moći da odluče hoće li omogućiti slušaocima da izrađuju isečke od njihovih emisija u trajanju do jednog minute.

Navodi se da Facebook sa uvođenjem ove opcije računa na činjenicu da podcasteri već koriste ovu društvenu mrežu za interakciju sa svojim slušaocima, ali i promociju svojih emisija. Zuckerbergova mreža na ovaj način želi da olakša posao kreatorima podcasta, a korisnicima istovremeno da da razlog da ne napuste aplikaciju i odu, na primer, na Spotify ili Apple Music. Naravno, u igri je i veliki potencijal u oglašavanju zbog kojeg u Facebook-u već "trljaju ruke".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.