PUBG Mobile se vratio u Indiju sa ''zelenom krvlju'' i novim imenom

Izuzetno popularna battle royale igra PUBG Mobile vratila se na indijsko tržište nakon što je zabranjena u septembru 2020. godine.

Igra je ponovo dostupna gamerima u Indiji putem Google-ovog Play Store-a, ali pod novim imenom, Battlegrounds Mobile India. Takođe, napravljene su i neke promene u igri među kojima je novi sistem profila i krv zelene boje.

PUBG Mobile je prošle godine zabranjen uz još nekoliko stotina aplikacija zbog povezanosti sa kineskim kompanijama. U slučaju popularne igre, većinski investitor je bio Tencent. U vreme zabrane, PUBG Studio, koji je u vlasništvu veće južnokorejske kompanije Krafton, saopštio je da će igru ponovo plasirati u Indiji sa određenim promenama, uključujući promenu boje krvi i predstavljanje igre kao "virtuelne simulacije mesta za trening".

Osim promene boje krvi, što je deo druge tradicije cenzurisanja prikaza nasilja u igrama, kao i napomena da igra nije stvarnost, Battlegrounds se čini jednakim PUBG-u Mobile. Navodno postoji i način da se lako prebaci profil sa "stare" igre na "novu".

Razlog za prošlogodišnju zabranu bila je zabrinutost indijske vlade zbog prenosa korisničkih podataka, posebno ukoliko oni završavaju izvan Indije.

Pre povratka igre je PUBG Studio najavio da prekida veze sa Tencent-om u Indiji i prebacijuje hosting u data centre Microsoft Azure u zemlji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.