Sa primenom novih uslova prodavci na eBay-u više neće moći da koriste PayPal


Sa jučerašnjim danom stupila su na snagu nova pravila korišćenja eBay-a koja donose jednu veliku promenu koja se odnosi na plaćanje putem PayPal-a. Naime, prema tim pravilima, prodavcima će novac biti uplaćivan direktno na njihov bankovni račun, a ne putem PayPal-a. Što se kupaca tiče, oni će i dalje za plaćanje moći da koriste PayPal, ali taj novac onda neće sesti na račun na PayPal-u prodavca, već na njihov bankovni račun.

S novim pravilima, dakle, na snagu će stupiti značajne promene u partnerstvu eBay-a i PayPal-a koje traje skoro dve decenije. Podsetimo, još 2002. eBay je preuzeo PayPal, da bi 2015. došlo do razdvajanja u dve posebne kompanije.

Ono što se menja s novim pravilima je da se u procesu transakcije više neće zaračunavati provizija PayPal-a, već će proviziju (koja bi trebala da bude malo veća) uzimati eBay. Što se samih korisnika tiče, iz eBay-a kažu da će oni i dalje plaćati iste cene kao i do sada, a možda i nešto niže. Ali, jedna od promena na koju korisnici eBay-a ipak trebaju da računaju je da će za izvršavanje plaćanja sada trebati dva dana, u odnosu na jedan dan koliko je obično trebalo PayPal-u, objašnjavaju na BBC-u.

S takvom promenom nisu svi oduševljeni te su neki korisnici na forumima na eBay-u već najavili kako će prestati da koriste taj servis jer ne žele eBay-u da daju informacije o njihovom bankovnom računu. Za one koji ne pristanu na nova pravila i odbiju, eBay može ukloniti njihove ponude sa svoje stranice.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.