Tesla pokreće lanac tematskih restorana


Kada bi Elon Musk jednog dana rekao da pokreće biznis sa plantažama banana na Mesecu veroatno se niko ne bi previše začudio, jer smo već naučili da sve njegove ideje pre ili kasnije postanu stvarnost, a najčešće se pokažu kao uspešne koliko god se u početku činile bizarnim.

Ovoga puta Musk nema neke posebne tehnološke planove, već se želi upustiti u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom branda Tesla, za koje je je već zaštitio novi "trademark" u američkom patentnom zavodu.

Tačnije rečeno, Tesla je podnela zahteve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije "restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services", što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga "hrane za poneti".

Ako se pitate šta će povezati kompaniju Tesla sa lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim stanicama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger stanicama za punjenje električnih automobila imati "popratne sadržaje" koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite pre, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog limenog ljubimca.

Tesla je ovo već zapravo testirao kada je u stanici za punjenje California Supercharger station u Kettleman Cityu uveo mali kiosk sa ponudom jela i pića, a sada to žele podići na znatno viši nivo.

Lanac Teslinih restorana krasiće veliko slovo T iz logotipa kompanije, a Musk i ekipa su takođe za restoranske potrebe podneli zahtjev za zaštitni znak samog imena Tesla, kao i za stilizovanu verziju te reči.

Kako bi bili još zanimljiviji posetiocima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Muskovu automobilsku kompaniju pa možda vidimo i konobara robota sa Tesla autopilotom.

Nije teško pogoditi ko će otvoriti prve restorane na Mesecu i Marsu.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.