Ukradeni izvorni kodovi mnogih Electronic Arts igrica

Jedan od navećih game developera i izdavača na Svetu, Electronic Arts, našao se na udaru nepoznate hakerske grupe, koja je sa njegovih servera ukrala oko 780 gigabajta podataka, među kojima se nalaze izvorni kod za igru FIFA 21 i Frostbite engine koji pokreće čitav niz AAA igara, uključujući Battlefield, Dragon Age, Need for Speed, FIFA, Madden, Medal of Honor, Star Wars Battlefront i Star Wars: Squadrons naslove.

EA kaže da napad na svoju mrežu istražuje i tvrdi da napad nije doveo do krađe podataka igrača i pretplatnika na njegove servise, kao i da su hakeri pokupili samo manji deo izvornog koda igara i pripadajućih softverskih alata.

"Podacima igrača se nije pristupilo, pa nemamo razloga da verujemo da postoji bilo kakav rizik za ugroženost privatnosti igrača", navodi EA u svojem saopštenju.

Takođe kažu da se ne radi o "ucenjivačkom" ransomware napadu, a nezavisni stručnjaci za game develompent smatraju da niti jedan od najvećih konkurenata Electronic Artsa ne bi hteo da iskoristi takve podatke za svoje igre.

Ako se učestalo počnu pojavljivati klonovi Battlefield-a znaćemo da nisu u pravu.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.