Vlasnik TikTok-a zabeležio udvostručenu zaradu u prošloj godini


Čini se da je pandemija koronavirusa poprilično pozitivno delovala na vlasnika TikTok-a, kompaniju ByteDance, jer je zabeležio udvostručenu dobit i prihod koji je prošle godine porastao za čak 111 posto, odnosno na 34,3 milijarde dolara, potvrdio je portparol kompanije za BBC.

Osim toga, udvostručena je i bruto dobit na 19 milijardi dolara, a kompanija je zbog jednokratne računovodstvene prilagodbe, zaključila godinu sa neto gubitkom od 45 milijardi dolara, ali navodi se da on ni na koji način nije povezan sa poslovanjem ByteDance-a, koji je u decembru prošle godine beležio na svim platformama gotovo 2 milijarde aktivnih korisnika mesečno.

Podsećamo da je američki predsednik Joe Biden poništio uredbu Donalda Trumpa kojom je TikTok-u i WeChat-u zabranjeno poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, američki regulatori ipak smatraju da takve aplikacije šalju podatke korisnika kineskoj vladi, ali TikTok kaže da to nije istina.

Uprkos tome, neke će promene će svakako morati da naprave. Naime, Reuters izveštava da će izvršna uredba koju je Biden potpisao ovog meseca, prisiliti pojedine kineske aplikacije da preduzmu strože mere zaštite privatnosti podataka, ako žele da nastave sa poslovanjem u SAD-u.

BBC takođe ističe da je u aprilu kineski regulator pozvao 13 internet platformi, uključujući i ByteDance, da pri pružanju finansijskih usluga poštuje postrožene odredbe o tržišnom takmičenju, s ciljem da se spreči monopolističko ponašanje i kako kažu, kaotično širenje kapitala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.