YouTube testira dve nove opcije za korisnike mobilnih uređaja

Ekipa iz YouTube-a u poslednje vreme testira dve nove opcije na mobilnim verzijama svoje aplikacije koje bi trebale da poboljšaju iskustvo korišćenja tog video servisa. Prvi novitet trenutno se testira samo za pametne telefone koji rade na Google-ovom Android-u i reč je o opciji "loop", odnosno omogućavanju ponavljajućih video zapisa.

Ta će opcija biti korisna svima koji često slušaju istu pesmu, odnosno gledaju isti video više puta za redom. Umesto da konstantno moraju manualno prebacivati na isti video zapis, aktiviranjem "loopa" YouTube će sam ponovno pokretati isti video, sve dok korisnicima ne dosadi i ne isključe taj loop.

Na stranici Android Police napominju kako je na početku ova opcija bila dostupna samo malom broju korisnika Android-a, ali u poslednje vreme broj korisnika kojima je dostupna je sve veći. S obzirom na to da se ova opcija trenutno testira samo na telefonima koje pokreće Google-ov operativni sistem, verovatno će se prvo službeno pojaviti na Android-u, a naknadno i na iPhone-u.

Drugi novitet koji YouTube testira je opcija "clip" i ova opcija nije rezervisana samo za Android, već je dostupna i nekim korisnicima Apple-ovih uređaja. "Clip" omogućava izrezivanje postojećih video zapisa sa YouTube-a i iz tih videa stvaranje novih isečaka u trajanju do 60 sekundi. Ti se skraćeni video isečci onda mogu deliti sa drugim korisnicima putem društvenih mreža il poruka.

Kako u slučaju obe opcije nema službenih informacija i tek se testiraju, nije poznato kada bi trebale da postanu dostupne svim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.