YouTube zabranjuje reklamiranje alkohola, kockanja i politike na početnoj stranici


YouTube iz reklamnog prostora u zaglavlju svoje početne stranice zabranjuje oglase koji se odnose na alkohol, kockanje, politiku i lekove na recept. Ali, iako ovo znači da korisnici više neće na „jarbolu“ (masthead) stranice viđati reklame za kasina ili političke kandidate, one će se i dalje moći pronaći na drugim mestima, ali ovoga puta će ih kompanija opreznije ocenjivati, prenosi Axios.

Zaglavlje početne stranice je jedna od prvih stvari koju korisnici vide kada otvore YouTube, a ujedno je i jedna od najposećenijih stranica na svetu te se tako smatra dobrim mestom za brojne oglašivače. Kako piše The Verge, platforma bi zbog novih zabrana mogla da izbegne i moguće kontroverze, poput one koja je nastala kad je bivši američki predsednik Donald Trump kupio svoje mesto na „jarbolu“ na tri dana tokom izbora 2020. godine.

"Pomoću oglasa masthead na YouTube-u možete predstaviti svoju robnu marku, proizvod ili uslugu u nativnom formatu video oglasa koji se prikazuje na feedu početne stranice YouTube-a na svim uređajima“, kažu iz kompanije ističući da je ovakav tip oglasa idealan za korisnike koji – "podstiču ogroman doseg ili svest; planiraju kupovine unapred i ne žele da se oslanjaju na aukciju; prezentuju svoju robnu marku ili uslugu na uočljivom mestu u feedu početne stranice YouTube-a“.

Podsećamo da je Google još krajem prošle godine omogućio korisnicima da ograniče broj oglasa povezanih s alkoholom i kockanjem koje vide na YouTube-u i takođe su pauzirali sve izborne reklame nakon zatvaranja birališta u Sjedinjenim Američkim Državama i nakon napada na Kapitol u januaru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.