Chrome 92 za iOS omogućava zaključavanje anonimnih kartica Face ID-om


Google je još u februaru počeo sa testiranjem nove funkcije privatnosti unutar browsera Chrome-a u beta 89 verziji. Reč je bilo o mogućnosti zaključavanja anonimnih kartica koristeći Apple-ov sistem za biometrijsko otključavanje uređaja – Touch ID i Face ID.

Gotovo pola godine kasnije, iPhone i iPad korisnici konačno će moći anonimne kartice da učine još privatnijima. Naime, nova će funkcija će uključivati odlaskom u podešavanja, nakon čega je potrebno pritisnuti "Privacy", pa "Lock Incognito tabs" i preglednik će onda za otvaranje kartica zahtevati otključavanje TouchID-om, FaceID-om ili lozinkom.

Chrome 92 donosi i još neke novitete, poput funkcije za snimanje ekrana cele web stranice. Kako prenosi MacRumors, za korišćenje ove opcije potrebno je prilikom snimanja ekrana kliknuti "Full Page" pri vrhu uređivača.

Iako je nova verzija Chrome-a već sad dostupna za preuzimanje, valja istaknuti da brojni korisnici prijavljuju da još nisu dobili navedene funkcije, pa se pretpostavlja da će se one postepeno pojavljivati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.