Facebook omogućio korisnicima igranje na iPhone-u bez potrebe za iOS aplikacijom


Apple se u poslednje vreme našao na udaru kritika nekoliko velikih kompanija, a zbog Fortnite-a je i završio na sudu, jer insistira da sva plaćanja unutar neke aplikacije idu preko njihovih servisa i servera. A to znači da izdavači aplikacija moraju Apple-u da plaćaju proviziju. U nekim slučajevima ti se iznosi penju i na nekoliko stotina iljada dolara mesečno.

Ali, postoji način kako to izbeći i Facebook je to upravo napravio. Naime, još od prošle godine Facebook pokušava da izda svoju aplikaciju za igranje video igara za iOS. Apple ju uporno odbija navodeći različite razloge. Nakon još jednog takvog odbijanja, ekipi u Facebook-u je prekipilo i napravili su ono što je Microsoft napravio koji mesec ranije - lansirali su web aplikaciju koja korisnicima iOS-a omogućava igranje video igara na Facebook-ovom servisu bez potrebe za instaliranjem aplikacije iz AppStore-a.

Došli smo do istog zaključka kao i ostali: web aplikacije su jedina opcija za streaming video igara u oblaku na iOS-u, istaknuo je Facebook-ov potpredsednik za gaming, Vivek Sharma. Kao što su mnogi istaknuli, Apple-ova politika da dopusti igre u oblaku na App Store-u ne znači mnogo. Apple-ovi zahtevi za svaku igru u oglaku su da ima sopstvenu stranicu, da prođe kroz procenu i da se pojavljuje u rezultatima pretraživanja protivi se smislu igranja u oblaku. Te prepreke onemogućavaju igrače da otkriju nove igre, igraju na više uređaja i prstupaju visoko kvalitetnim video igrama direktno kroz iOS aplikacije, čak i za one koji ne koriste najnovije i najskuplje uređaje.

Ovom web aplikacijom korisnici iOS-a mogu se priključiti Facebook-ovom servisu za video igre koji je, u poređenju sa drugima, još uvek mlad i relativno slabo korišćen. Prema Facebook-ovim podacima njihov servis za video igre u oblaku ima oko 1,5 miliona korisnika mesečno, ali atraktivni naslovi poput Assassin's Creed: Rebellion i najava dolaska igara poput Angry Birds mogla bi privući nove igrače.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.