Facebook radi na razvoju nove virtuelne komunikacione platforme


Osnivač Facebook-a, Mark Zuckerbeg nedavno je najavio svoju viziju "Metaverse-a", nove komunikacione platforme kao virtuelnog sveta, čijim će se sadržajima pristupati putem virtuelne stvarnosti. On se nada da će vizija zaživeti u narednih pet godina, a upravo Facebook želi prvi da kreira takvu platformu koja će povezati sve sisteme, uređaje i ljude u jedan jedinstveni "Metaverse".
Ove najave dodatno je potvrdio i Facebook statusom u kojem je napisao kako je kompanija pokrenula razvojni tim koji će raditi na ovom projektu. Kao cilji postavili su izgradnju platforme na kojoj će korisnici biti u mogućnosti da osete prisutnost drugih, omogućavajući im komunikaciju i interakciju u prostoru u kojem se nalaze, a zapravo su smešteni u virtuelnoj stvarnosti.

Andrew Bosworth, Šef odeljenja virtuelne stvarnosti u Facebook-u, izjavio je kako moraju da naprave mnogo toga da bi spojili sve željene svetove u jedan "Metaverse" koji bi trebao da zameni mobilni Internet i postane novi standard za virtuelno druženje, zabavu, komunikaciju i interakciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.