Google Disk će omogućiti blokiranje korisnika


Stiže nova vest koja će se posebno svideti onima koji često koriste servis za skladištenje i deljenje datoteka u oblaku Google Disk. Naime, iz kompanije su objavili da će kroz sledeće dve nedelje stići funkcija koja će omogućiti korisnicima blokiranje drugih naloga da sa njima dele datoteke u svrhu zaustavljanja potencijalnog uznemiravanja i širenja neželjene pošte.

"Mogućnosti deljenja sadržaja na Google Disk-u podstiču produktivnost i saradnju, ali pojedinci mogu da zloupotrebe alate koji su namenjeni olakšavanju deljenja. Iz toga razloga smo stvorili način da blokiramo druge korisnike", objašnjavaju iz Google-a.

Nakon što blokirate određenog korisnika, ukloniće se sav sadržaj koji je on delio sa vama, što može biti korisno ako je reč o velikom broju neželjenih datoteka. Osim toga, međusobna komunikacija preko ostalih Google-ovih usluga poput Hangouts-a ili Chat-a, postaće onemogućena.

Opcija za blokiranje korisnika pojaviće se pritiskom desnog klika na podeljenu datoteku, a na Google-ovoj stranici za podršku navodi se i da postoji opcija za deblokiranje, ako se nakon nekog vremena ipak predomislite.

Kako prenosi The Verge, ova funkcija je najavljena još u maju nakon što je Buzzfeed News izvestio o slučaju u kojem jedna korisnica nije mogao ukloniti deljeni folder nasilnog bivšeg partnera sa svog Diska. Navodi se da se radilo o "bezazlenim" fotografijama, pa Google-ova postojeća funkcija "Prijavi kao zlostavljanje", nije mogla trajno da ukloni tu datoteku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.