Google Meet vraća ograničenje grupnih razgovora na 60 minuta


Kada je u prvoj polovini prošle godine svet bila zahvatila pandemija, a mnogi bili prisiljeni da rade od kuće, Google i druge kompanije uvele su razne pogodnosti za svoje korisnike. Jedna od njih, kada je reč o Google-u, bila je ukidanje vremenskog ograničenja za virtuelne sastanke na platformi Google Meet. Videokonferencije neograničenog trajanja bile su dostupne svima, no krajem juna ove godine ta je pogodnost potiho ukinuta za one koji Google-u ne plaćaju pretplatu.

Korisnici besplatnog paketa Google-ovih usluga sada, dakle, više ne mogu beskrajno razgovarati sa više ljudi. Razgovori putem Google Meet-a sada se mogu voditi do 24 sata, ali samo ako su jedan-na-jedan. U slučaju da se na njih spoji 3 ili više učesnika vremensko ograničenje za takav razgovor 60 minuta. Nakon 55 minuta, kaže Google, svim će učesnicima stići upozorenje o tome da im se video konferencija bliži kraju.

Za produženje razgovora korisnicima će biti potrebna pretplata, odnosno nadogradnja individualnog Google Workspace naloga na neki od naplatnih paketa. Druga je, pak, opcija, svakih sat vremena pokretati novu konferenciju i slati učesnicima novi link za nju. Slična ograničenja za one koji ne plaćaju pretplatu vrijede i na Zoom-u te Microsoft Teams-u, gde također iznose 60 minuta. Trenutno se osnovna pretplata, nazvana Google Workspace Individual Plan, može nabaviti po ceni od 7,99 dolara mesečno

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.