Instagram nalozi osoba mlađih od 16 godina biće privatni po zadatim podešavanjima


Budući da je Instagram često na meti kritika zbog mlađih korisnika društvene mreže, kompanija uvodi promenu u aplikaciju koja će ih više zaštititi. Naime, objavili su na svom blogu da će svako od 16 ili manje godina, prilikom prve prijave, imati privatni nalog po zadatim podešavanjima.

Drugim rečima, da bi korisnik zapratio nekoga ko ima 16 ili manje godina, treba da mu pošalje zahtev za praćenje koji potom ovaj mora prihvatiti. Iz Instagram-a navode da će bez obzira na ovu promenu, omogućiti mladima da u podešavanjima ipak postave svoj nalog kao javni.

"Smatramo da su privatni nalozi pravi izbor za mlade, ali shvatamo da neki od njih žele da imaju javne naloge kako bi stvorili svoju publiku", objašnjavaju iz Instagram-a. Kako prenosi The Verge, ova bezbednosna opcija već duže vreme u planu, jer je Instagram još u martu mlađim korisnicima slao podsetnike o prednostima privatnog naloga.

Osim toga, iz Instagram-a kažu i da su razvili tehnologiju koja može prepoznati "potencijalno sumnjivo ponašanje" nekih naloga, pa oni više neće moći ostvarivati interakciju sa mlađim osobama na društvenoj mreži.

"Koristeći ovu tehnologiju, takvim nalozima više nećemo prikazivati mlade korisnike u Explore-u, Reels-u i ostalim odeljcima, a takođe ih neće moći zapratiti niti videti njihove komentare na tuđim objavama", ističu.

Na kraju, navodi se i da oglašivačima više neće biti dopušteno da ciljaju osobe mlađe od 18 godina prema njihovoj starosti, polu i lokaciji. Treba istaknuti činjenicu i da je ova promena globalna i da će se odnositi na Instagram, Facebook i Messenger.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.