iPhone 13 dobija Always On po uzoru na Apple Watch


Kako se približava swptembar, i vreme tradicionalno rezervisano za predstavljanje nove generacije iPhone-a, tako se pojavljuje sve više informacija o tome što će novi iPhone razlikovati od dosadašnjih. Ovog vikenda pojavila se još jedna nova informacija.

Pouzdani izvori Bloombergov-om su Marku Gurmanu dojavili kako Apple za novi iPhone (oznake 12S ili, verovatnije, 13) priprema sasvim novi tip ekrana. Kao prvo, da bi se to ostvarilo, Apple će morati da poveća kapacitet baterija, što je navodno već potvrđeno. Takve, veće, baterije moći će bez problema da napajaju novi ekran sa frekvencijom osvežavanja 120 Hz, i "always on" funkcijom, poznatom iz Apple Watch-a.

Apple bi tako na svoje telefone mogao da donese OLED ekrane kakve ugrađuje u pametne satove. Oni su zasnovani na panelima tipa LTPO (low temperature polycrystalline oxide), koji omogućava rad sa varijabilnom frekvencijom osvežavanja. Tako uređaj može kontrolisati koliko brzo će se ekran osvežavati u zavisnosti od toga šta se na njemu prikazuje, i upravljati potrošnjom baterije. Usput, takvi ekrani trošili bi vrlo malo energije dok je uređaj zaključan, a na njima se ipak i tada prikazuju neke osnovne informacije, poput notifikacija, sata i datuma i slično.

OLED LTPO ekrane Apple navodno planira da ugradi samo u Pro verzije sledeće generacije iPhone-a, dok bi kupci običnog iPhone-a 13 i njegove mini varijante mogli da budu zakinuti za tu nadogradnju.

Podsetimo, sledeći iPhone gotovo sigurno će imati manji notch na ekranu, nešto unapređene kamere drugačijeg rasporeda, a biće i neznatno deblji i teži od generacije 12, upravo kako bi u kućište mogli smestiti nešto veće baterije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.