Nokia 5G flagship navodno stiže pre 11.11. spominje se i HarmonyOS


HMD Global je tokom prve polovine ove godine predstavio nekoliko Android telefona serije G i X, ali na onaj istinski 5G flagship još čekamo. Kompanijin zvaničnik potvrdio je istinski Nokia flagship telefon stiže i to pre 11.11. Zašto baš tada i kakve veze sa svime ima HarmonyOS?

Nokia fanovi već jako dugo čekaju na naslednika Nokie 9 Pureview sa pet Zeiss kamera na leđima. Od predstavljanja tog flagshipa prošlo je sad više od dve godine.

Do sada smo ove godine videli novu nomenklaturu u obliku uređaja serije C, G i X pa se očekuje i da taj novi flagship 5G model postane deo X serije.

Neslužbeno se nagađa o modelu Nokia X60 ili čak X60 Pro, a prema rečima neimenovana HMD dužnosnika, stiže pre 11.11. ove godine, piše IT Home.

Ako se pitate zašto pre tog datuma, odgovor valjda leži u tome da je to makar u Kini izuzetno važan shopping dan u godini sa posebnim akcijama pa svi nešto navale trošiti lovu na sve i svašta pa tako i na novi telefon.

Provukla se i glasina da bi taj dugoočekivani Nokia flagship mogao zavrteti Huawei-jev HarmonyOS, makar tamo u Kini, gde su Google servisi ionako, nebitni. Zašto bi to učinili, nije baš jasno.

Opet neslužbeno, taj bi Nokia 5G flagship trebao da dobije 144Hz ekran, 6000 mAh bateriju pa i Zeiss kameru na leđima s 200MP senzorom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.