Nokia predstavila svoj robusni XR20 telefon


Nokia je predstavila svoj novi telefon za koji veruju da bi trebao da bude beskompromisni uređaj, koji je kreiran da dugotrajno bude pouzdan i sa hardverom i softverom, a nosi oznaku Nokia XR20.

Nokia XR20 ima robusno kućište koje je sertifikovano prema MIL-STD810H standardu i može izdržati padove sa 1,8 metara visine, što pored otpornosti na vodu i prašinu, zajedno sa Gorilla Glass Victus zaštitom ekrana, ne zahteva dodatne futrole i zaštite kućišta.

Ispod robusnog kućišta, XR20 donosi 6,67-inčni FHD + IPS LCD ekran sa osvetljenjem od 550 nita, koji će čak raditi i sa mokrim prstima ili rukavicama. Pokreće ga Snapdragon 480 čipset sa 6 GB RAM-a uz 128 Gb prostora za podatke proširivo pomoću slota za microSD kartice. Ovaj čipset donosi i podršku za 5G povezivanje. Sa zadnje strane je sistem od dve kamere, galvana od 48 megapiskela, i ultraširoka od 13 megapiskela, dok ona selfie ima senzor od 8 megapiskela. Ugrađeni su stereo zvučnici, čitač otisaka prsta sa bočne strane i baterija kapaciteta 4.630 mAh koja obećava dvodnevnu izdržljivost.

Nokia XR20 pokreće Android 11, a kompanija se obvezala na četiri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i tri godine glavnih ažuriranja OS-a. Na tržište stiže krajem avgusta po ceni od 550 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.