Plavi ekran smrti postaje crni u Windows-u 11


BSOD ili Blue Screen of Death (plavi ekran smrti) verojatno je jedna od najgorih stvari sa kojima ste se suočili u Windows-u. Microsoft veruje da se novi Windows 11 operativni sistem neće gotovo nikad rušiti i izbacivati vam zlokobni ekran, ali odlučio je i njega redizajnirati pa više neće biti plavi već crni.

U testnom preview buldu novog operativnog sistema koji već imaju priliku da testiraju Windows Insideri još nije dodan crni ekran smrti, ali Microsoft ga je već počeo testirati među svojom ekipom i beležiti reakcije i mišljenja o njemu kako bi mogao da donese konačnu odluku o njegovoj implementaciji.

To će biti prva velika promena u BSOD-u od kada je Microsoft na ekran dodao "plačka" u Windows 8 2012. godine i QR kod 2016.

BSOD ekran se prvi puta pojavio u Windows-u 3.0, s ciljem da pomogne naprednim korisnicima u dijagnostici grešaka sa hardverom i memorijom.

Osim promene boje u pozadini ekrana smrti, sve ostalo će ostati isto kao u Windows-u 10.

Postojeći BSOD u preview verziji Windows-a 11 uključuje zeleni BSOD, boju koju Microsoft koristi u svim svojim buildovima od 2016. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.