Pokrenuti najagresivniji DDOS napadi u istoriji


Najnovije istraživanje koje je naručio švedski teleoperater Telia Carrier ukazuje da na veliki rast DDoS napada tokom prošle godine. Izveštaj istražuje promene u vektoru napada, veličini i učestalosti i otkriva zapanjujući porast saobraćaha od 50% u odnosu na 2019. godinu, skokom na 1,18 terabajta u sekundi (TBps) ili 887 megapaketa u sekundi (Mpps).

U 2020. godini očišćeno je neverovatnih 57 petabita ili 14 tera paketa zlonamernih podataka. Tokom istog razdoblja prosečna veličina DDoS napada bila je 19 Gbps (23 Mpps), sa prosečnim trajanjem od 10 minuta. Jorg Dekker, voditelj internet usluga u Telia Carrier-u, rekao je: "Porast 'tepih bombardovanja' kao popularnog vektora napada i dramatičan porast prometa u napadima dva su važna razloga zašto organizacije trebaju da pređu na tehnike automatskog ublažavanja pretnji".

Dodao je da internet kriminalci sve češće 'exploitaju' veliku propusnost dostupnu na Internetu, kako bi brzinom munje istovremeno napadali svoje žrtve sa više mesta za lansiranje.

Primetan je trend sve većih koordinisanih napada iz brojnih izvora na dinamički promenjive hostove u ciljanoj mreži. Ova vrsta napada nekad se opažala u izolovanim slučajevima, ali danas su puno uporniji i dugotrajniji.

Čeo izveštaj Telia Carriera možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.